Info day: EU Aid Volunteers ‘Technical assistance and capacity building’ call, Brussel - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 7 juli 2020
kalender

Info day: EU Aid Volunteers ‘Technical assistance and capacity building’ call, Brussel

De letters WWW staan op het scherm
Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 juni 2016
locatie Online Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC) i

Start date : 01/06/2016

End date : 01/06/2016

Where:

DG ECHO, Brussels, Belgium

European Commission,

External relations and foreign affairs,

  • Events/Conf/Fairs

The European Union will hold an information session for organisations interested in participating in the EU Aid Volunteers call for proposals 2016 for ‘Technical assistance and capacity building’.

Live webstreaming will be available and there will be the opportunity to submit questions online during the event.

The call for proposals has been published and can be consulted on the website of the Education, Audiovisual and Culture Executive Agency.

More information on the event​


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen i' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) i over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...