Nederlands EU-voorzitterschap ten einde

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, Eerste Kamer der Staten Generaal (Eerste Kamer) i, gepubliceerd op zaterdag 2 juli 2016, 9:13.

Het is zover… Het Nederlandse EU-Voorzitterschap i is ten einde, en dus ook de parlementaire dimensie daarvan. De Staten-Generaal i kijken terug op zes interessante, inhoudelijke en interactieve interparlementaire conferenties, waarin parlementariërs met elkaar van gedachten hebben gewisseld over actuele maatschappelijke thema’s die niet stoppen bij de eigen landsgrenzen. Daarmee leverden zij een belangrijke bijdrage aan de verwezenlijking van de doelstelling van het voorzitterschap, namelijk om samen te bouwen aan parlementaire controle op EU i-besluitvorming.

Het Nederlandse parlement bedankt alle deelnemers voor hun komst, hun inzet en hun actieve bijdrage aan het debat, en sluit graag af met een sfeerimpressie van een succesvolle parlementaire dimensie. In deze korte video blikken wij terug op de afgelopen zes maanden.