Anne-Wil Lucas naar Startup Delta

Met dank overgenomen van A.W. (Anne-Wil) Lucas i, gepubliceerd op maandag 29 augustus 2016, 2:44.

Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat per 7 september de Tweede Kamer om aan de slag te gaan als Programmamanager Talent, Knowledge and Skills bij StartupDelta. Lucas had al aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn als Kamerlid. StartupDelta is een initiatief dat Nederland, onder leiding van Neelie Kroes, internationaal op de kaart heeft gezet als succesvol startupland. Constantijn van Oranje heeft Kroes in juli opgevolgd als special envoy.

Constantijn van Oranje: "Anne-Wil heeft met haar initiatief StartupNL in 2013 de basis gelegd voor StartupDelta. Met haar ervaring, expertise en bevlogenheid is ze een sterke aanvulling op het StartupDelta team."

Lucas: “Als Kamerlid voor de VVD heb ik mij de afgelopen zes jaar met ontzettend veel plezier bezig gehouden met hoe we de Nederlandse economie concurrerend kunnen houden, door te investeren in ondernemerschap, wetenschap en onderwijs. Bij deze ambitieuze ondernemers ligt mijn hart en ik ben dus heel erg blij dat ik daar in een andere rol mee door kan gaan.”

Volgens Lucas is er nog heel veel te doen. Zo is er een tekort aan goede developers, kan meer wetenschappelijke kennis gebruikt worden voor nieuwe bedrijven en moet er structureel aandacht komen voor digitale en ondernemerschapsvaardigheden in het onderwijs.