Mr. I.J.M. (Ingrid) Michon-Derkzen

foto Mr. I.J.M. (Ingrid) Michon-Derkzen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: VVD
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Ingrid Michon-Derkzen (1976) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD i. Michon werkte voor het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van Binnenlandse Zaken i, na eerder verschillende functies op de ministeries van Veiligheid en Justitie i en van Infrastructuur en Milieu i te hebben bekleed. Tevens was zij tussen 2014 en 2018 lid van de Haagse gemeenteraad. Als Kamerlid houdt mevrouw Michon zich bezig met veiligheid (terrorismebestrijding, politie, Openbaar Ministerie, rampenbestrijding, drugsbeleid). Verder is zij voorzitter van de vaste commissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en was zij lid van de enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening.

VVD
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.