Commission's Recommendation to open Article 50 negotiations with the United Kingdom, Brussel - EU monitor

EU monitor
Donderdag 17 oktober 2019
kalender
Berlaymontgebouw in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 mei 2017 11:05 - 13:00
plaats Brussel, België
locatie Berlaymont (BERL) i Toon locatie
zender EbS
aanwezigen M. (Michel) Barnier i, M. (Margaritis) Schinas i e.a.
organisatie Europese Commissie (EC) i

Program:

Press conference opening remarks by Michel BARNIER, Chief Negotiator for Article 50 Negotiations with the United Kingdom

Q&A

Recorded cutaways


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen i' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 28 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) i over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...