EIGE Delegation visits Italy, Rome

Het Colosseum in Rome
datum 8 oktober 2018
plaats Rome, Italië
locatie , Italy Toon locatie
organisatie Europees Instituut voor Gendergelijkheid (EIGE) i

On 8-9 October 2018, EIGE experts will be visiting Italy and, in cooperation with the Italian Department for Equal Opportunities, will be organising a gender equality seminar.

The aim of the event is to present EIGE's gender equality toolkit as well as the progress of gender equality in the European Union - with a special focus on Italy. Although Italy has made some progress in the area of gender equality - as calculated by EIGE's Gender Equality Index - still, there are areas where many challenges persist.

You can find more about gender equality in Italy in:

Agenda is enclosed (under RESOURCES tab); presentations will be soon made available. The event is by invitation only.


1.

Europees Instituut voor Gendergelijkheid (EIGE)

Dit agentschap i van de Europese Unie heeft als doel de Europese instellingen i en de lidstaten i te ondersteunen in het versterken van de gelijkheid van mannen en vrouwen (gendergelijkheid) in de EU. Daarnaast streeft het instituut er ook naar discriminatie op grond van geslacht te bestrijden en de burgers van de Europese Unie bewust te maken van gendergelijkheid en non-discriminatie i tussen mannen en vrouwen.

Voor de periode 2020-2022 heeft EIGE de volgende prioriteiten gesteld:

  • het verstrekken van gedegen onderzoek en gegevens ter bevordering van besluitvorming door beleidsmakers en andere belanghebbenden op het gebied van het bereiken van gelijkheid tussen vrouwen en mannen
  • het beheren van door EIGE opgedane kennis ter bevordering van actuele en innovatieve communicatie die voorziet in de behoefte van stakeholders

2.

Meer over...