Prioriteiten van de EP-fractie: Europees Unitair Links/Noords Groen Links

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 19 augustus 2019.

De linkse fractie Europees Unitair Links/Noords Groen Links i is de kleinste kracht in het Europees Parlement i.

Tijdens de Europese verkiezingen van mei dit jaar zijn meer dan tweehonderd miljoen Europeanen naar de stembus gegaan om de parlementsleden te kiezen die hen de komende vijf jaar in het Europees Parlement zullen vertegenwoordigen. Deze leden zijn op basis van hun politieke gezindheid in zeven fracties ondergebracht. Bekijk de videoreeks om meer over de prioriteiten van de fracties te weten te komen.

Access to video: Video

De fractie Europees Unitair Links/Noords Groen Links (GUE/NGL) is in 1995 opgericht en vormt een alliantie van socialistische en communistische partijen. De fractie telt 41 leden, waardoor het de kleinste fractie in het huidige Europees Parlement is. De leden van de fractie vertegenwoordigen 14 EU-landen.

GUE/NGL heeft twee nieuwe covoorzitters: Manon Aubry uit Frankrijk, voor het eerst lid van het Europees Parlement, en Martin Schirdewan (Duitsland), lid sinds 2017. De groep heeft ook vier vicevoorzitters.

De fractie staat voor kwesties als klimaatbillijkheid en fiscale rechtvaardigheid, alsmede de rechten van werknemers en de handhaving van de mensenrechten.

Een van de veertien ondervoorzitters van het Europees Parlement en een van de twintig voorzitters van de parlementaire commissies zijn lid van GUE/NGL.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20190712STO56966

Gecreëerd: 19-08-2019 - 12:38