Kabinet ongeschonden uit Algemene Politieke Beschouwingen

vrijdag 18 september 2020, 8:43

DEN HAAG (PDC i) - Het kabinet is ongeschonden door de Algemene Politieke Beschouwingen i (APB) gekomen. De coronacrisis stond dit jaar centraal. De oppositiepartijen waren onder meer kritisch over het zogenoemde Wopke-Wiebesfonds en willen een werkgarantie voor werknemers die wegens de crisis ontslagen worden.

Het Wopke-Wiebesfonds is een nieuw investeringsfonds van 20 miljard euro voor innovatieve projecten die in de aankomende jaren de economie moeten gaan ondersteunen. Sommige partijen vinden het te onduidelijk waar het geld uit het fonds precies naar toegaat. Het kabinet zegde toe in de komende weken met meer informatie hierover komen.

Daarnaast wil een meerderheid van de Kamer een werkgarantie voor werknemers die door de coronacrisis ontslagen worden. Hoewel premier Rutte i geen voorstander is van het plan zal er in de aankomende periode wel onderzoek worden gedaan naar de mogelijkheid voor een inspanningsverplichting voor werkgevers. Die zouden hun ontslagen personeel aan een andere baan moeten helpen.

Bron: NOS