Het Europees Parlement is open voor bezoekers!

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 6 augustus 2021, 10:00.

Bezoek het centrum van de Europese democratie, de plaats waar beslissingen worden genomen die de hele EU aangaan.

Het is niet langer verplicht om je bezoek te reserveren, maar het wordt wel aanbevolen.

Bezoek het Parlamentarium

Het Parlamentarium in Brussel is het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa. Het herbergt een bioscoop waar u een 360°-uitzicht over Europa en het Europees Parlement kunt krijgen. Ontdek hoe het Parlement werkt, hoe wetten worden gemaakt en waarom Europese politiek ertoe doet. Een interactieve plattegrond neemt bezoekers mee op een virtuele tour door de EU, met meer dan 100 verhalen die de diversiteit van het blok benadrukken.

Het Parlamentarium is zeven dagen per week geopend en de toegang is gratis. Het is volledig toegankelijk voor bezoekers met een handicap.

Boek een bezoek aan het Parlamentarium.

Maak een rondleiding door het Huis van de Europese geschiedenis

In het Huis van de Europese geschiedenis leidt een permanente tentoonstelling bezoekers door de Europese geschiedenis, van de oorsprong en evolutie van Europa tot de tweede wereldoorlog en de zoektocht naar een beter leven. Workshops en leermiddelen stellen studenten in staat om in contact te komen met de Europese geschiedenis, en praktische activiteiten en evenementen stellen gezinnen in staat om samen de Europese geschiedenis te ontdekken. Individuen en groepen van minder dan 10 hoeven niet te reserveren.

Boek een bezoek en kom meer te weten.

Ontdek de grote vergaderzaal in Brussel

Naast plenaire vergaderingen in Straatsburg houdt het Parlement soms ook plenaire vergaderingen in Brussel. Bezoek het gebouw van het Europees Parlement in Brussel en leer meer over hoe het Euroees Parlement werkt.

Bezoeken zijn gratis en beschikbaar in een van de 24 officiële talen van de Europese Unie. Het is volledig toegankelijk voor bezoekers met een handicap. Boek een bezoek aan de grote vergaderzaal.

Bekijk de Info Hub

Ga naar de Info Hub, de nieuwste bezoekersruimte van het Parlement, en kom alles te weten over het Parlement. Ontdek de laatste tentoonstellingen, ga op onderzoek uit, ontmoet andere mensen of deel je mening over de EU in de "citizens' voices corner". Er zullen evenementen zoals lezingen of filmscreenings zijn, dus bekijk zeker het programma.

Ontdek enkele van de best bewaarde geheimen van Brussel

De beste manier om de Europese wijk te verkennen is te voet en wandeltochten stellen mensen in staat om de Europese instellingen, de kunst, geschiedenis en architecturale juweeltjes te ontdekken. Met de hulp van een ervaren gids kunnen bezoekers enkele van de best bewaarde geheimen van Brussel ontdekken en antwoord krijgen op al hun vragen.

De 90 minuten durende rondleidingen vinden elk weekend plaats in de lente en de zomer. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands en Duits.

Boek gratis wandeltochten door de Europese wijk.

Het Europees Parlement in Straatsburg

Het is ook weer mogelijk om het gebouw van het Europees Parlement in Straatsburg te bezoeken. Bezoeken brengen je binnen in het prachtige Louise Weiss-gebouw naar de openbare galerij van de plenaire zaal waar de belangrijkste debatten en historische stemmingen plaatsvinden, en naar het interactieve Simone Veil Parlamentarium.

Bezoek het Europees Parlement in Straatsburg.

Ontdek alles over het Europees Parlement bij u in de buurt

Lees meer

Productinformatie

REF.: 20210628STO07261