De grote vriendelijke reus aan het roer

Met dank overgenomen van K. (Krista) van Velzen i, gepubliceerd op zondag 7 maart 2010.

Het was een bewogen week deze afgelopen week.

Een rotuitslag voor mijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen op een uitzondering nagelaten. Het opstappen van Agnes Kant. De verkiezing van Emile Roemer. Vandaag maar eens pogen de zondagsrust in ere te herstellen..

Ik respecteer het besluit van Agnes om het bijltje er bij neer te leggen, maar voor mij had het zeker niet gehoeven. Agnes is een fantastische vrouw om mee te werken. De verontwaardiging die zij in debatten kon tonen was een echte en dus oprechte. Kom daar maar eens om bij die andere lijsttrekkers waar et ‘ben ik in beeld?’ van afdruipt.. Ik ben er van overtuigd dat zij nog meer in haar nieuwe rol was gegroeid als er meer tijd was geweest. Het deed mij pijn om te zien hoe zij gebashed werd in de media en ik heb dan ook een heel dubbel gevoel als ik nu de lofuitingen in de krant lees. over de doden niks dan goeds? Gelukkig is Agnes meer dan springlevend!

Trots ben ik op Emile Roemer, die zich geroepen voelde toen de vraag om een nieuwe fractievoorzitter klonk. Een zware taak en niet altijd even dankbaar, maar hij lijkt me de juiste persoon voor deze klus en ik heb er dan ook alle vertrouwen in. Emile werd in een stukje in de Volkskrant een paar weken geleden een keer neergezet als de grote vriendelijke reus. Groot is hij, en vriendelijk ook, maar pas op: Emile gaat een geduchte tegenstander zijn in de debatten met de toekomstige lijsttrekkers. Emile: ik wens je wijsheid en kracht toe!

Bekijk hier de persconferentie die Emile gaf nadat de fractie hem verkoos tot fractievoorzitter.