Een verlies met een gouden randje

Met dank overgenomen van K. (Krista) van VelzenĀ i, gepubliceerd op donderdag 10 juni 2010.

We hebben samen een mooie verkiezingsuitslag gemaakt. Vijftien zetels is niet mis als je weet dat we een paar weken geleden nog op 8 zetels in de peilingen stonden.. Enorm bedankt voor jullie stem voor de SP!

Ik ben enorm trots op Emile die in de paar maanden dat hij zijn bekendheid en reputatie op kon bouwen gigantisch goed werk heeft gedaan!

Vijftien zetels is mooi, maar het zijn niet de 25 zetels die we hadden. Dat is jammer, maar niet onverwacht. Er is dus werk aan de winkel! We moeten de partij verder opbouwen, nog meer op straat met mensen knokken voor een sociaal Nederland. Als ik me probeer voor te stellen hoe het toekomstige Kabinet er uit zou kunnen zien dan wordt het alle hens aan dek!

Hoewel de verkiezingen nu achter de rug zijn wordt de oude Kamer pas over een week ontbonden. Dat geeft mij de kans om mijn initiatiefwet om het fokken en jaarlijks vergassen van meer dan 5 miljoen nertsen te verbieden nogmaals te verdedigen. Eerder werd hij al aangenomen door de Tweede Kamer maar de Eerste Kamer vroeg een aantal punten te wijzigen. Die gewijzigde wet mag ik volgende week vanaf de stoel van Balkenende verdedigen. ik ga er van uit dat hij aangenomen wordt, zeker nu ik weet dat de partijen die hem eerder al steunden na de verkiezingen nog steeds een meerderheid hebben. Nadat ik mijn initiatiefwet verdedigd heb wordt er over gestemd en valt het doek voor de oude Kamer.

Dat is een mooi (hopelijk voorlopig) einde aan mijn Kamerlidmaatschap: strijdend! Enorm veel dank voor jullie aanhoudende steun!

Krista