Balkenende

Met dank overgenomen van C.A. (Antoinette) Vietsch i, gepubliceerd op donderdag 13 mei 2010.

Bos heeft met Cohen plaats verwisseld. Dat leek de nasleep van de val van het kabinet. Maar het kan natuurlijk ook de doel van de val geweest zijn.

Bos gaf aan dat het Cohen zou worden. Vervolgens kwam ook de vraag wie zijn de andere lijsttrekkers. Het CDA beantwoordde die vraag als laatste: Balkenende.

Cohen is natuurlijk een goede kandidaat.

Hij heeft de boel bijeen gehouden in Amsterdam. Hij heeft dus aantoonbaar ervaring met buitenlanders.

Hij heeft leiding gegeven aan de gemeenteraad van Amsterdam met heel veel verschillende partijen.

Hij heeft veel ervaring met grote projecten. Ik noem er slechts enkele: de renovatie van de musea die nu allemaal tegelijk plaatsvinden, de Noord-Zuidlijn en het beperking van uitkeringsfraude.

Balkenende kan daar slechts tegenover stellen het gedoe rondom de LPF (Balkenende I) en het gedoe met het Koninklijk Huis (Margarita, Mabel, belastingconstructies en vakantiehuizen), etc.

Qua vergaderen kan Balkenende wijzen op de algemene politieke beschouwingen, de vergaderingen van de G-20 en het terughalen van geld in Brussel dat in het verdrag van Maastricht was weggegeven.

Laten we wel zijn: een auto mag je inruilen na 8 jaar omdat je hem zat ben. Maar zelfs dan kijk je of de nieuwe auto tenministe even goed is.