Sander de Rouwe opent vernieuwde schoolplein van De Grûnslach

Met dank overgenomen van S. (Sander) de Rouwe i, gepubliceerd op woensdag 19 september 2012.

Sander de Rouwe opende maandag het vernieuwde schoolplein van basisschool De Grȗnslach in Wjelsryp. Sander de Rouwe verzorgde al eerder gastlessen over politiek op deze school. Maar vandaag was er alle ruimte voor een flink spelletje Twister en veel bellen blazen.

Alle speeltoestellen zijn vernieuwd. De nieuwe toestellen zijn niet meer van ijzer maar van kindvriendelijk kunststof. De kinderen hebben zelf ideeën aangeleverd voor het nieuwe schoolplein. Vervolgens hebben de ouders, de leerkrachten en de kinderen zelf hard gewerkt om de ideeën te realiseren. Zo zijn er allerlei spelen op het plein getekend. Er is een tafeltennistafel en er zijn verschillende chillbankjes gerealiseerd. Voor de kleuters is er een tankstation en een bakkerij, geverfd door groep 8. Het plein is belangrijk voor de kinderen in het dorp want ook buiten schooltijden wordt er veel gebruik van gemaakt.

De Grȗnslach heeft 45 leerlingen. Om het aantal op peil te houden houdt de school op 18 oktober openhuis. We hopen dat de school nog jaren meegaat. Aan het mooie schoolplein zal het in ieder geval niet liggen.