EYE2014: ideeën omzetten in daden

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 10 oktober 2014, 12:39.

Wat kan Europa jongeren bieden jongeren en wat kunnen jongeren Europa bieden? Meer dan 5.000 jongeren uit heel Europa waren op zoek naar de antwoorden afgelopen mei toen ze elkaar ontmoetten in het Europees Parlement i in Straatsburg ter gelegenheid van het European Jongerenevenement, EYE 2014. Het eindverslag over EYE is al overhandigd aan de leden en de meest concrete ideeën zullen worden gepresenteerd aan de parlementaire commissies om op hun werkagenda te worden gezet.

Slechts enkele dagen na het evenement, stelden de Europese Jongerenpers, samen met het Europees Jeugdforum en meer dan honderd journalisten een samenvattend verslag op. Dit rapport werd overhandigd aan de leden tijdens de eerste vergadering van het EP in juli als bron van inspiratie en een leidraad voor de verwachtingen en zorgen van Europa's jeugd.

Belangrijke ideeën die waren verzameld tijdens de slotceremonie, werden thematisch georganiseerd in de vorm van een plattegrond met ideeën.

Enkele van de belangrijkste ideeën zullen binnenkort worden gepresenteerd door de deelnemers van EYE aan de relevante commissies van het EP, zodat ze op de werkagenda van de commissies kunnen worden geplaatst om zo een echte band tussen het evenement en de wetgevende activiteiten van de EP te creëren.

REF. : 20141009STO73581

Bijgewerkt op: ( 10-10-2014 - 12:40)