#EYE2016: doe online mee

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 19 mei 2016, 17:18.

Het Jongerenevenement (EYE) vindt deze vrijdag en zaterdag plaats in het Parlement in Straatsburg en is niet alleen voor de 7.500 jongeren die erbij kunnen zijn. Waar je ook bent, je kunt je mening laten horen tijdens het evenement waar de deelnemers ideeën en perspectieven uitwisselen over de toekomst en andere jeugd-gerelateerde zaken met betrekking tot de EU. EYE wordt vrijdagochtend geopend door EP-ondervoorzitters Mairead Mc Guinness en Sylvie Guillaume i.

Met meer dan 150 activiteiten in het kader van het officiële motto Samen voor verandering zorgen is het Europees Jongerenevenement een kans voor jonge Europeanen om ideeën voor de toekomst van Europa onder de aandacht van de leden en andere beleidsmakers te brengen.

Het evenement vindt deze vrijdag en zaterdag plaats in het Parlement in Straatsburg en zal online worden uitgezonden om degenen die er niet bij zijn, in staat te stellen de debatten te volgen.

Ons dashboard is sinds donderdagochtend online met live Twitter-feeds, Snapchat, Instagram, Periscope en onze doorlopende #EYEtv verslaggeving van de activiteiten en exclusieve interviews met sprekers en deelnemers.

De ideeën besproken tijdens EYE zullen later dit jaar aan de EP-leden worden voorgelegd. Zorg er dus voor dat je het debat met de hashtags #EYEtv en # EYE2016 op Twitter volgt. De bijdragen zullen worden geprojecteerd op speciale Twitter muren in de zalen met moderatoren die de beste vragen voor de discussies selecteren.

EYE2016 richt zich op vijf hoofdthema's:

 • • 
  Oorlog en Vrede: perspectieven voor een vreedzame planeet;
 • • 
  Apathie of Deelname: agenda voor een levendige democratie;
 • • 
  Uitsluiting of Toegang: harde aanpak Jeugdwerkloosheid;
 • • 
  Stagnatie of Innovatie: werk van morgen;
 • • 
  Omvallen of succes: nieuwe methodes voor een duurzaam Europa.

De activiteiten lopen uiteen van workshops en debatten tot digitale games en ideeënlabs. Onder de gastsprekers zijn Denis Mukwege, winnaar van de Sacharovprijs 2014; Ensaf Haidar, de vrouw van 2015 Sacharovprijswinnaar Raif Badawi, Marianne Thyssen, de Europese Commissaris voor Werkgelegenheid en de Italiaanse astronaut Samantha Cristoforetti.

De 7500 deelnemers die gemiddeld 21 jaar oud zijn en afkomstig uit 39 landen, zullen ook kunnen meedoen aan de vele games en de optredens kunnen bijwonen in het kader van het YO! Fest op het terrein van het Europees Parlement.

REF. : 20160518STO27862