Stoptober

Met dank overgenomen van L. (Lutz) Jacobi i, gepubliceerd op vrijdag 16 september 2016, 2:06.

Vorige week zaterdag gaf ik in Fryslan de aftrap voor “Stoptober “. Stoptober is inmiddels een begrip: voor het derde jaar wordt rokers gevraagd om in oktober 28 dagen niet te roken. Er zijn veel mensen die willen stoppen met roken, maar het niet (meer) proberen omdat het toch niet zou lukken. Met deze actie worden ze ondersteund door apps, emails en informatie op de website. Vorig jaar deden er 3200 Friezen mee, totaal in Nederland 65.000. Als ambassadeur voor Stoptober verrichtte ik de aftrap in het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen, samen met profvoetballer Doke Schmid………. Op de middenstip !!

De positieve benadering van Stoptober spreekt mij aan: geen verbod of iets dergelijks om te roken, maar het aanbieden van hulp bij het -proberen-om-niet-te -roken voor de periode van 28 dagen. De moeite waard lijkt mij! Ik heb zelf vroeger ook gerookt, heel lang geleden, en ben blij dat ik van die vuiligheid af ben, want dat is het uiteindelijk! Dus ik kan alleen maar zeggen: grijp de kans om eens een maand lekker schone lucht te ademen!

Inmiddels bereiden we ons op het wel heel warme Binnenhof voor op Prinsjesdag, de Begrotingen, en de Algemene Politieke Beschouwingen volgende week. En meldt u aan voor Stoptober!!