Belangrijkste thema's en media‑evenementen 21 januari‑3 februari 2019 - EU monitor

EU monitor
Woensdag 15 juli 2020
kalender

Belangrijkste thema's en media‑evenementen 21 januari‑3 februari 2019

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op vrijdag 18 januari 2019.

Overzicht van de belangrijkste onderwerpen die de Raad i van de EU de komende 2 weken zal bespreken.

Raad Buitenlandse Zaken i, maandag 21 januari 2019

De Ministers van Buitenlandse Zaken zullen spreken over het actieplan tegen desinformatie, de voorbereidingen voor de ministeriële bijeenkomst van de EU en de Liga van Arabische Staten, en de 22e ministeriële bijeenkomst van de EU en de ASEAN.

Ministeriële bijeenkomst EU-ASEAN, maandag 21 januari 2019

De ministeriële bijeenkomst EU-ASEAN zal de Ministers van Buitenlandse Zaken van de EU en hun tegenhangers van de 10 ASEAN-lidstaten samenbrengen. Zij zullen spreken over de betrekkingen tussen de EU en de ASEAN en over regionale en internationale kwesties.

Ministeriële bijeenkomst EU-Afrikaanse Unie, maandag 21 en dinsdag 22 januari 2019

De Ministers van Buitenlandse zaken van de EU en de Afrikaanse Unie zullen politieke en economische aangelegenheden bespreken, evenals de samenwerking ter bevordering van multilateralisme.

Raad Economische en Financiële Zaken i, dinsdag 22 januari 2019

De Raad zal spreken over InvestEU, een programma ter ondersteuning van investeringen in de EU, over de follow-up van de Europese Raad van december, en over de hervorming van het Europees systeem voor financieel toezicht. De Raad zal ook conclusies aannemen over de jaarlijkse groeianalyse van de Commissie en een ontwerpaanbeveling over het economisch beleid van de eurozone.

Raad Landbouw en Visserij i, maandag 28 januari 2019

De Raad zal van gedachten wisselen over het pakket voor de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid en het EU-plan inzake plantaardige eiwitten. Ook zal hij zich laten informeren over de prioriteiten en het programma van het voorzitterschap.

Download als PDF