Europa Vandaag: voedselzekerheid na de invasie in Oekraïne

vrijdag 20 mei 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Conférence de presse du Chancelier autrichien M. Schüssel et du Prés. M. Borrell

Van de Borrell...

Vandaag zit de Hoge Vertegenwoordiger i, Josep Borrell, de Raad Buitenlandse Zaken i voor. Het zijn dit keer niet de ministers van Buitenlandse Zaken, maar de ministers van Ontwikkelingssamenwerking die hierbij aansluiten. Zij bespreken de wereldwijde gevolgen van de militaire invasie van Rusland in Oekraïne, met bijzondere aandacht voor voedsel­zekerheid en de multilaterale respons. Lukt het de ministers om het over een collectieve respons eens te worden?


 
Vlag EU Oekraïne
Bron: Smooth_O

...naar de lunch

Mochten de Europese ministers van Ontwikkelingssamenwerking het toch nog niet het eens worden, dan lukt het misschien wel tijdens de aansluitende informele werklunch die later vandaag plaatsvindt. Hierbij sluit Filippo Grandi, de Hoge Commissaris van de VN voor de vluchtelingen, aan.


 
Climate justice now

Rondetafelgesprekken in Estland

Terwijl de oorlog in Oekraïne de energietransitie op scherp heeft gezet, blijft het ook belangrijk om de andere klimaatdoelen van de Europese Unie i niet uit het oog te verliezen. Daarom reist Frans Timmermans i vandaag naar Estland. Hij ontmoet daar Kaja Kallas i, de premier van Estland, en sluit daarna aan bij twee rondetafelbesprekken. Eerst met de commissie voor groen beleid van de Estse regering, daarna met de CEO's van Estse digitale en groene start-ups.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

20 mei

Raad van Ministers

Raad Buitenlandse Zaken

20 mei

Europese Commissie

Frans Timmermans in Estland