Vacature LB’er Persvoorlichting & Campagne

Met dank overgenomen van Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) i, gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2023.

Het CDJA zoekt een Landelijk Bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne!

Let op, huidig LB’er Jonathan Mol heeft aangegeven op deze functie te gaan solliciteren.

Het bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne zorgt ervoor dat de standpunten en visie van het CDJA goed onder het voetlicht worden gebracht. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de externe communicatie en fungeert als aanspreekpunt voor journalisten. Samen met het bestuurslid Politiek, bestuurslid Communicatie en de voorzitter laat je het CDJA-geluid horen richting de pers en het CDA!

Daarnaast ben je, als onderdeel van het Landelijk Bestuur (LB) verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het bestuur van het CDJA. Zo ben je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van besluiten van het LB en de Algemene Ledenvergadering en onderhoudt je contact met het CDA, andere politieke jongerenorganisaties en de media. Ook ben je het creatieve brein binnen het bestuur; jij bent de aangewezen persoon om met gave campagne-ideeën te komen!

Ben jij op zoek naar een fantastische uitdaging, waarin je aan het CDJA en aan je eigen vaardigheden en netwerk kunt werken? Solliciteer dan nu naar deze functie!

Taken

Het Landelijk Bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne:

 • Is verantwoordelijk voor de mediacontacten en persmomenten;
 • Onderhoudt contact met het CDA en media om onze standpunten in de bekendheid te brengen;
 • Werkt samen met de voorzitter, het bestuurslid Politiek aan opiniestukken en persberichten;
 • Bedenkt originele manieren om het CDJA-geluid te laten horen;
 • Werkt samen met het bestuurslid HRM & Communicatie aan originele (politieke) campagnes

Profiel

Het Landelijk Bestuurslid Persvoorlichting & Politieke Campagne:

 • Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische uitgangspunten van harte;
 • Is politiek en bestuurlijk bewust;
 • Heeft gevoel voor media en marketing;
 • Is goed bekend met de christendemocratische politiek;
 • Is enthousiast en gedreven en weet dit ook over te brengen op anderen;
 • Is bereid bij te leren;
 • Weet als een teamspeler te functioneren binnen het Landelijk Bestuur van het CDJA;
 • Is bereid om rond de 20 uur per week flexibel te besteden aan het CDJA.

Naast de unieke ervaring die je opdoet in het Landelijk Bestuur ontvang je voor deze functie een vergoeding van zo’n 350 euro per maand en de (reis)kosten worden vergoed. Ook is het een mooie toevoeging voor je CV en bouw je een groot netwerk op binnen en buiten het CD(J)A! De vacature is opengesteld voor de periode van één jaar.

Herken jij jezelf in bovenstaand beeld? Solliciteer dan uiterlijk vóór 11 maart door je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar LB’er HRM & Communicatie a.i., Jitse Maas via communicatie@cdja.nl

De gesprekken met de selectiecommissie zullen in de week van 27 maart plaatsvinden in Den Haag. De selectiecommissie zal de Verenigingsraad adviseren over de voordracht van kandidaten. De VR zal 12 april vergaderen over de voordrachten, daar word je als kandidaat ook verwacht indien je wordt voorgedragen. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens de voordracht van kandidaten aan de Algemene Ledenvergadering vast. De Algemene Ledenvergadering waarop je mogelijk verkozen wordt, vindt op 19 en 20 mei plaats.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jitse Maas, voorzitter van de selectiecommissie, via communicatie@cdja.nl