Vacature Penningmeester Landelijk Bestuur

Met dank overgenomen van Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) i, gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2023.

De vacature voor Penningmeester in het Landelijk Bestuur staat open!

Let op, de huidige Penningmeester, Yvette Weber, heeft aangegeven opnieuw te gaan solliciteren voor deze functie.

De penningmeester is verantwoordelijk voor het financiële verloop van de vereniging: hij/zij houdt de financiële administratie bij, stelt de jaarrekening en de begroting op; maar denkt ook op lange termijn na over de inkomsten en uitgaven van het CDJA. Daarnaast is de penningmeester als onderdeel van het Landelijk Bestuur (LB) verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het besturen van het CDJA. Als penningmeester heb je een sleutelpositie binnen het bestuur, jij bent op de hoogte van alles wat er speelt!

Ben jij op zoek naar een fantastische uitdaging, waarin je aan het CDJA en aan je eigen vaardigheden en netwerk kunt werken? Solliciteer dan nu naar deze functie!

Taken

De penningmeester:

 • Houdt de financiële administratie van de vereniging bij;
 • Stelt de jaarlijkse begroting en jaarrekening vast;
 • Is verantwoordelijk voor het inkomsten- en uitgavenbeleid van het CDJA; ook op lange termijn;
 • Ondersteunt het lokale en provinciale financiële beleid.

Profiel

Onze penningmeester:

 • Is lid van het CDJA en onderschrijft de christendemocratische uitgangspunten van harte;
 • Is politiek en bestuurlijk bewust;
 • Is financieel - zowel in theorie als in praktijk - goed onderlegd;
 • Is enthousiast en gedreven en weet anderen hierin mee te nemen;
 • Is bereid bij te leren;
 • Kan als een teamspeler binnen het CDJA-bestuur functioneren;
 • Is bereid om rond de 20 uur per week flexibel aan het CDJA te besteden.

Naast de unieke ervaring die je opdoet in het LB ontvang je voor deze functie een vergoeding van zo’n 350 euro per maand. Ook je (reis)kosten worden vergoed. Daarnaast is het een mooie toevoeging voor je CV en bouw je een groot netwerk op binnen en buiten het CD(J)A! De vacature is opengesteld voor de periode van één jaar.

Herken jij jezelf in bovenstaand beeld? Solliciteer dan uiterlijk vóór 11 maart door je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar LB’er HRM & Communicatie a.i., Jitse Maas via communicatie@cdja.nl

De gesprekken met de selectiecommissie zullen in de week van 27 maart plaatsvinden in Den Haag. De selectiecommissie zal de Verenigingsraad adviseren over de voordracht van kandidaten. De VR zal 12 april vergaderen over de voordrachten, daar word je als kandidaat ook verwacht indien je wordt voorgedragen. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens de voordracht van kandidaten aan de Algemene Ledenvergadering vast. De Algemene Ledenvergadering waarop je mogelijk verkozen wordt, vindt op 19 en 20 mei plaats.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jitse Maas, voorzitter van de selectiecommissie, via communicatie@cdja.nl