Europa Vandaag: FEMM naar New York voor Commissie voor de Status van de Vrouw

maandag 6 maart 2023, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
VN gebouw
Bron: The Council of the European Union

FEMM-delegatie naar New York

Een delegatie van de EP-commissie Vrouwenrechten en Gendergelijkheid i vertrekt vandaag naar New York voor een vierdaags bezoek. Zij zijn hier om deel te nemen aan de 67ste VN-commissie voor de Status van de Vrouw, het belangrijkste intergouvernementele orgaan voor de bevordering van gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Dit jaar focust de commissie op innovatie en op onderwijs in het digitale tijdperk voor het bereiken van gendergelijkheid en de empowerment van alle vrouwen en meisjes.

Naast het bijwonen van de officiële vergaderingen, zullen de Europarlementariërs deze dagen VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, ministers uit verschillende landen en vertegenwoordigers van UNICEF en UN Women spreken.


 
Environment Council
Bron: The Council of the European Union

Timmermans en Simson bereiden COP28 voor

Vandaag ronden Eurocommissaris Frans Timmermans i en Kadri Simson i hun bezoek aan Saudi-Arabië af. Zij zijn hier ter voorbereiding van de aankomende 28ste klimaatconferentie die in november zal plaatsvinden in Dubai. Ook spreken de Eurocommissarissen met de energie- en klimaatministers van Saoedi-Arabië.

Net als bij de top van afgelopen jaar in Sharm-el-Sheikh is Timmermans als chef Europese Green Deal i hierbij betrokken. Toentertijd gaf hij aan teleurgesteld te zijn, omdat het slot akkoord 'een te kleine stap voorwaarts' zou zijn. Zou deze top tot meer concrete afspraken leiden?


En verder...

Eurocommissaris Paolo Gentiloni i spreekt vandaag met de EP-commissies Begroting (BUDG) i en Economische en monetaire zaken (ECON) i.

De Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat brengt vandaag een werkbezoek aan Brussel met als thema luchtkwaliteit en circulaire economie. De leden die hierbij aanwezig zijn zijn Erik Haverkort i (VVD), Kiki Hagen i (D66), Agnes Mulder i (CDA), Kauthar Bouchallikht i (GroenLinks) en Eva Van Esch i (PvdD).


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

6 - 10 maart

Europees Parlement

FEMM in de VS

5, 6 maart

Europese Commissie

Timmermans en Simson in Saudi-Arabië

6 maart

Tweede Kamer

Commissie I&W op werkbezoek Brussel

6 maart

Europees Parlement

BUDG en ECON in overleg met Paolo Gentiloni