CDA en VVD verlaten parlementaire enquêtecommissie fraudebeleid

vrijdag 23 juni 2023, 12:00

DEN HAAG (PDC i) - CDA en VVD hebben hun leden teruggetrokken uit de parlementaire enquêtecommissie fraudebeleid. Beide partijen noemen een te hoge werkdruk als een van de redenen hiervoor en schuiven (nog) geen vervanger naar voren. Het CDA heeft definitief besloten dit ook niet meer te gaan doen.

Kamerlid René Peters i (CDA) had aangegeven de werkzaamheden voor de commissie niet te kunnen combineren met zijn taken als woordvoerder onderwijs en jeugdzorg. Hij werd in 2023 tijdelijk opgevolgd door Evert Jan Slootweg i, maar ook Slootweg kon de commissie niet combineren met andere werkzaamheden.

Ingrid Michon-Derkzen i (VVD) nam tot december 2022 deel aan de commissie en werd het afgelopen half jaar opgevolgd door Hatte van der Woude i. Beiden hebben nu ook besloten niet terug te keren in de commissie.

In februari 2021 besloot de Tweede Kamer tot het instellen van de parlementaire enquêtecommissie fraudebeleid. De aanleiding was het eerder gepubliceerde rapport 'Ongekend Onrecht' van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag i (POK). Op 3 februari 2022 is de enquêtecommissie fraudebeleid officieel van start gegaan, na de zomer beginnen de openbare verhoren.

Bron: Algemeen Dagblad