Duitse en Franse ministers van Financiën bespreken economie met EP-leden - EU monitor

EU monitor
Vrijdag 18 september 2020
kalender

Duitse en Franse ministers van Financiën bespreken economie met EP-leden

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 3 december 2012, 10:54.

Wolfgang Schäuble en Pierre Moscovici, de ministers van Financiën van Duitsland en Frankrijk, zullen vandaag de Europarlementsleden spreken over de uitdagingen waar de Europese economie voor staat. De Europese instellingen i werken hard aan de maatregelen om de economische groei te doen herleven en het financiële systeem te stabiliseren. Het debat in de commissie Economische en Monetaire zaken i begint om 15.00 uur. Volg het rechtstreeks!

Het debat is onderdeel van de regelmatige economische dialoog van de lidstaten met het Europees Parlement i. Het EP is nauw betrokken bij het Europees semester, wat zorgt voor toezicht op de begrotingsplannen van de lidstaten voordat de begrotingen daadwerkelijk door de nationale parlementen worden aangenomen.

Duitsland en Frankrijk hebben een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingen over de bankenunie en het bail-out plan voor de landen van de eurozone i die met ernstige financiële problemen te kampen hebben. Schäuble en Mosovici hebben beide de noodzaak onderstreept voor structurele hervormingen om de Europese economie op gang te brengen hoewel er ook verschil van mening bestaat tussen de twee regeringen over de omvang en timing van het bezuinigingsbeleid.

REF. : 20121203STO04303