10th annual European Flood Awareness System (EFAS) workshop, Brussel - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 7 juli 2020
kalender

10th annual European Flood Awareness System (EFAS) workshop, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 april 2015 - 29 april 2015
plaats Brussel, België
locatie Brussels, Belgium Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC) i

This 10th anniversary meeting brings together policy makers of DG ECHO, GROW, ENV and REGIO, decision makers, national hydro-meteorological services and scientists to discuss the progress and future challenges of flood risk management in Europe. A review of the European Flood Awareness System (EFAS) and the flood situation in the Member States is also presented.


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen i' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) i over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...