Brexit: welke gevolgen zie jij?

Met dank overgenomen van M.E. (Marit) Maij i, gepubliceerd op woensdag 30 november 2016.

Het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie betreurt de PvdA nog steeds zeer. Nu is het echter tijd om aan de slag te gaan met de volgende stap: de onderhandelingen over de invulling van de Brexit. Die heeft ook voor Nederland aanzienlijke gevolgen. In de Tweede Kamer ben ik samen met mijn CDA-collega Pieter Omtzigt rapporteur op dit onderwerp en onderzoeken we de gevolgen van de Brexit voor Nederland. In januari 2017 vindt hierover in de Kamer een rondetafelgesprek plaats.

Wij willen voorafgaand daaraan graag met je in gesprek. Wij willen graag van je horen wat jij verwacht van het uittreden van het Verenigd Koninkrijk. Wat betekent het voor jou of je organisatie? Welke gevolgen van de Brexit verwacht je voor Nederland? Welke kansen zie je, en welke risico’s? Wij ontvangen graag je schriftelijke reactie vóór 12 december 2016. Stuur je reactie in via onderstaand formulier.

De onderhandelingen met de Britten vormen ook een kans. Een kans om Europa socialer en eerlijk te maken. Wij strijden bijvoorbeeld al lang voor het principe van gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde plek. Het principe van eerlijke arbeidsmigratie moet leidend worden. Een kans om Europa te laten werken op prioriteiten: veiligheid, werkgelegenheid, migratie, energie en milieu. Op deze manier kunnen we de Brexit aangrijpen om Europa te verbeteren. Een Europa niet alleen voor bedrijven maar vooral voor de inwoners en werknemers. We rekenen op uw inbreng!

Meer informatie

Brexit: welke gevolgen zie jij?

Jouw bericht over de gevolgen van de Brexit wordt doorgestuurd naar de Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken en Tweede Kamerlid Marith Maij. Alvast bedankt.

Naam*

Voornaam Tussenvoegsel Achternaam

E-mailadres*

Je bericht*

Blijf op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte van het belangrijkste PvdA-nieuws.