Opening ceremony of the Bulgarian Presidency together with the Members of the College, Sofia

Sofia, Bulgarije: Paleis van Cultuur.

President Jean-Claude Juncker and the College of Commissioners in Sofia, Bulgaria (until 12/01): for the official launch of the Bulgarian Presidency of the Council of the European Union: participates in the opening ceremony of the Bulgarian Presidency of the Council of the EU; and in the official dinner for the beginning of the Bulgarian Presidency of the Council of the EU.


1.

College van Commissarissen

De leden van de Europese Commissie i vormen samen het College van Commissarissen. Zij werken op basis van collegialiteit: daarbij wordt uitgegaan van gelijkheid van de leden. Dit betekent dat de besluiten in gezamenlijk overleg worden genomen en dat alle leden collectief verantwoordelijk zijn.

Het College van Commissarissen is dus een collectief besluitvormingsorgaan dat met één enkele stem spreekt en naar buiten treedt.

2.

Bulgaars voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2018 (Bulgaars voorzitterschap)

Van 1 januari 2018 tot en met 30 juni 2018 vervult Bulgarije i voor het eerst het voorzitterschap i van de Raad van de Europese Unie i. Bulgarije volgt hiermee Estland i op. Bulgarije wil zich daarbij richten op de toekomst van de Europese Unie, de Westelijke Balkan, veiligheid en stabiliteit in Europa en de digitale economie.

Dit sluit aan bij de gemeenschappelijke doelen van de trojka i die Bulgarije samen met Estland en Oostenrijk vormt. Deze doelen zijn met name gericht op Europese veiligheid, het versterken van de buitengrenzen van de EU, economische groei en concurrentievermogen.

3.

Meer over...