Tijdelijk medewerker

Een tijdelijk medewerker, in Brussel 'temporary agent' genoemd, heeft geen vaste baan. Je krijgt meestal een aanstelling van drie tot vijf jaar. Het maximum ligt op zes jaar. De arbeidsvoorwaarden voor tijdelijke medewerkers zijn precies dezelfde als die voor vaste medewerkers.

1.

Soort werk

Tijdelijke functies bestaan zowel in de functiegroep van administrateur voor beleidsfuncties, als voor assistent voor beleidsondersteunende functies.

Van tijdelijke functies wordt gebruik gemaakt als een organisatie 'snel' vacatures moet vervullen. Het gaat vaak om:

  • tijdelijk opvang van een tekort aan personeel als de reservelijst i is uitgeput
  • niet standaard, zeer gespecialiseerd werk of werk van tijdelijke aard
  • werk bij het bureau van een EU-commissaris
  • specifiek werk voor een EU-onderzoeksprogramma

Met name de agentschappen van de EU i recruteren veel tijdelijke medewerkers.

2.

Werving

De werving van tijdelijke medewerkers verloopt niet via een concours. Vacatures voor tijdelijke medewerkers worden bekendgemaakt op de website van het EPSO.

De instellingen die vacatures voor tijdelijke medewerkers hebben, publiceren dat ook vaak op hun eigen site. Als je in een van die instellingen bent geïnteresseerd loont het de moeite die website regelmatig te raadplegen.

3.

Procedure

Op basis van een schriftelijke reactie (sollicitatiebrief, CV en motivatie) vindt een selectie plaats. Als je voor de volgende ronde wordt uitgenodigd voert een sollicitatiecommissie een gesprek met je.

 
 

4.

Niet meer openstaande vacatures