Vacatures bij de EU voor macro-economen en specialisten financiële economie

vrijdag 22 maart 2013, 9:41

DEN HAAG (PDC i) - De Europese Unie zoekt ervaren macro-economen en financieel economen. Solliciteren kan tot 16 april 2013, 12.00 uur ’s middags, via EPSO i, het Europees Bureau voor Personeelsselectie.

Op 28 maart organiseren WerkenbijdeEU.nl en het ministerie van Financiën een informatiebijeenkomst over werken bij DG ECFIN en DG MARKT en het vergroten van je kansen in de selectieprocedure. De bijeenkomst vindt plaats bij het ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7, Den Haag, van 16.30 tot 19.30 uur. Aanmelden kan tot 27 maart uiterlijk 11.00 uur ‘s morgens door een e-mail en een kort CV te sturen naar info@werkenbijdeEU.nl.

Functiebeschrijving

De EU zoekt zeer getalenteerde macro-economen en financieel economen met een sterke academische achtergrond, die de uitdaging aandurven om Europa uit de crisis te leiden. Je gaat aan de slag bij de Europese Commissie in Brussel en Luxemburg, met name bij DG ECFIN i of DG MARKT i. Daar werk je niet alleen mee aan de financiële stabiliteit van 500 miljoen inzittenden van de Europese Unie. Je geeft ook mede vorm aan de toekomst van de Europese economie. Je houdt je vooral bezig met multilateraal toezicht, landentoezicht, beleidsontwerp en beleidsanalyse. Zo krijg je de kans om echt een verschil te maken in Europa.

Als macro-econoom volg je nauwlettend de macro-economische ontwikkelingen en de beleidsmaatregelen van de lidstaten, de eurozone en de Europese Unie. Je stelt ook macro-economische aanpassingsprogramma’s op en voert die uit. En je verricht empirische analyses en modelsimulaties voor economische beleidsmaatregelen, onder andere op het gebied van overheidsfinanciën, structurele hervormingen en financiële instellingen en markten.

Als financieel econoom houd je onder meer toezicht op en analyseer je de werking van financiële markten of marktsegmenten van de lidstaten, de eurozone en de Europese Unie. Je analyseert en beoordeelt ook de levensvatbaarheid, de prestaties en de duurzaamheid van financiële instellingen en markten in de lidstaten, inclusief de landen met een economisch aanpassingsprogramma.

Functie-eisen

·         Je hebt minimaal een 4-jarige universitaire opleiding voltooid op het gebied van economie of financiën of een opleiding die hiermee overeenstemt.

·         Je hebt daarnaast minstens 6 jaar werkervaring in het veld van macro-economie of de financiële sector. Je hebt bijvoorbeeld rapporten opgesteld over macro-economische trends en prognoses of de ontwikkelingen op de financiële markten, je hebt ervaring met toegepaste econometrie of je kunt economische aanpassingsprogramma’s opstellen.

De details van het concours zijn gepubliceerd in het publicatieblad van de Europese Unie.

Bron: WerkenbijdeEU.nl