Aan de slag als startend beleidsmedewerker bij de EU

donderdag 9 april 2015, 16:41

DEN HAAG (PDC i) - De jaarlijkse selectieprocedure van de Europese Unie i voor startende beleidsmedewerkers is geopend. Er zijn verschillende manieren om bij de EU aan de slag te gaan. Het zogenaamde ‘concours i’ biedt starters of andere jonge werknemers de mogelijkheid om meteen op een hoger niveau in te stromen. Bij succesvolle afronding van de procedure krijgt de kandidaat een permanente aanstelling. Tot 21 april 12.00 kunnen geïnteresseerden zich hiervoor inschrijven.

Het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO i) is op zoek naar 149 startende beleidsmedewerkers. Iedereen die een universitaire studie van minimaal 3 jaar heeft afgerond en daarnaast het Engels, Frans of Duits goed beheerst, kan zich aanmelden. Daarnaast zijn er ook 80 plekken beschikbaar voor de functie van auditor bij de Europese Rekenkamer i in Luxemburg. De aanmelding hiervoor loopt nog een week langer.

Gezien het grote aantal aanmeldingen van kandidaten uit alle EU-lidstaten i is de selectie zeer streng. Ongeveer 1 procent van alle kandidaten haalt ook daadwerkelijk de eindstreep. De eerste rondes bestaan uit assessments. Daarbij kan een goede voorbereiding een groot verschil maken. Nederlandse kandidaten kunnen daarbij ondersteuning krijgen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie over het concours:

Bron: EPSO